Lamstajine met gekonfijte citroen

Ingrediënten voor 4 personen
800 gram lamspoulet
1 gekonfijte citroen, in partjes
4 aardappelen, geschild en in kwarten
1 rode ui, gesnipperd
1 witte ui, in grove stukken
3 tenen knoflook, geplet
sap van 1 citroen
2 eetlepels Marocan Rub of Ras-en-hanout
1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt en wat
extra takjes om te garneren
plukje saffraandraadjes, of 1/2 theelepel
saffraanpoeder
1 eetlepel rietsuiker of twee suikerklontjes
olijfolie, zout, 25 cl water

 

Bereiden
Zet de tajine op een vlamverdeler of kookplaatje en verhit 2 eetlepels olijfolie. Rode ui, witte ui en
knoflook 5 minuten laten zweten tot ze glazig zijn. Marocan Rub erbij en een paar minuten goed
mengen tot de geuren goed vrijkomen. Verse koriander, peterselie en de saffraan toevoegen,
overgieten met 25 cl water. Vuur iets hoger zetten en dan de lamspoulet, citroenpartjes en de
suiker erbij doen. Goed mengen totdat het gerecht begint te pruttelen. Vuur laag, deksel op de
tajine en 1 uur laten stoven. Halverwege even roeren. Maak intussen de citroenaardappelen.
Breng een halve liter water aan de kook, doe daar het sap van 1 verse citroen bij. Kook de
aardappelpartjes op laag vuur (maar het moet wel koken) 15 minuten in dit citroenwater met het
deksel op de pan, anders verdampt er teveel water. Giet de aardappelen af. Verhit 2 eetlepels
olijfolie in een koekenpan en bak hierin de citroenaardappelpartjes op hoog vuur tot ze mooi
bruin worden. Zet ze apart.
Als de lamstajine na 1 uur klaar is voeg je de aardappelpartjes erbij en laat je ze nog even goed
meewarmen. Breng het gerecht eventueel op smaak met zout en garneer met wat verse peterselie.
Daarna direct serveren. Lekker met knapperig waldkornbrood of Turks brood.
Heb je geen tajine, gebruik dan een gewone stoofpan. Gebruik je wel een tajine, kijk dan of er wel
of geen gaatje zit in het deksel. Zit er een gat in, dan ontsnapt er teveel vocht, dek het gaatje dan af
door er een klein schaaltje bovenop te zetten..

Terug naar recepten